Vásárlói tapasztalatok, vélemények a webáruházakból történő vásárlásokról, elállási jog gyakorlásáról.

Webáruházak vásárlóinak, 2009. 10. 12.

Jelen blog bejegyzésünk keretén belül, mindazon vásárlók tapasztalatait, kérdéseit várjuk, akik már vásároltak ezen értékesítési csatornán keresztül. Írják meg véleményeiket, ezzel is segítve azon leendő vásárlókat akik valamilyen oknál fogva még nem mertek, vagy nem akartak élni ezen vásárlási lehetőséggel.

Ismerje meg jogait!

Cimkék:webáruház, vásárlás

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

2013.04.02. 11:27
Fontos kérdés. Mit kell mint webshop tulajdonos a vevőnek kiállítanom? milyen papírok vannak? számla? elismervény szállítólevél?? mi a kötelező vagy hol találok erről információt?
2012.12.12. 21:37
Csaba!

Úgy gondolom jogszabályi korlátozása nincs.
Tóth Csaba
2012.11.27. 08:35
Nem szokványos kérdés, de számomra fontos, mint webshop tulajdonos. Tudja valaki, hogy ki lehet -e kötni egy shop-ban a vásárlók körét? Extrém példa, hogy vásárlás csak nőknek?
Köszönöm!
xDS
2011.10.01. 09:54
Hello!

Szeretnék érdeklődni, hogy tud-e valaki megbízható információt a megadigital webáruházról. Tv-t szeretnék venni tőlük, de nem találok véleményezéseket a neten sehol. Előre átutalnám a pénzt és félek esetleg, hogy egyszer csak eltűnik a webáruház... Egy ismerősöm járt így egy másik webáruházzal 2 hete. megrendelte a terméket, kifizette, utána pár napra rá se telefonon se a neten nem tudta elérni... Nem kevés pénzt adnék a tv.ért és nem szeretném ha se tv se pénz nem lenne. Köszönet
2011.06.28. 10:44
Kedves Klaudia,

vásárlási utalvány esetén úgy gondoljuk nem élhet az elállási joggal. Célszerű lenne azért a területileg illetékes fogyasztóvédelmi irodában kérni véleményt erről.

Az e-számla kinyomtatva nem használható adóügyi bizonylatként (csak elektronikus formában hitelesíthető).

Valószínűnek tartjuk, hogy Ön a "hagyományos" számla nyomtatásra gondol pl: pdf-be és ezt küldené a vásárlónak. Ebben a formában ez nem elegendő, továbbá a vásárló részére nyomtatott formában a csomagban kell biztosítani az elállási jogról szóló tájékoztatót. Ha el is küldi e-mail-ben javasoljuk, hogy a csomag is tartalmazza nyomtatott formában.
Klaudia
2011.06.09. 21:45
Egy kis segítséget szeretnék kérni, leendő webáruháztulajdonos vagyok, és olyan kérdésem lenne, hogy vajon a vásárlási utalvány értékesítésekor kell-e biztosítani a vevőknek az elállás lehetőségét (mert végülis a kérésükre lesz kiállítva, és a megvételtől számított 1 évig érvényesek általában, és ha visszamondja, akkor akinek odaadom annak már nincs 1 éve a felhasználásra...?)

a másik kérdésem pedig, hogy ha e-számlát küldök (e-mailben) és ahhoz csatolom az elállásos törvényt (meg amit kell), akkor az elegendő-e, vagy akkor is ki kell nyomtatnom és a termék mellé raknom?

Ha itt nem kapok választ akkor hova kellene fordulnom (ami a második kérdést illeti)? Milyen hatóságnál érdeklődjek?
Köszönöm előre is a segítséget.
Szics
2011.03.08. 10:03
2010. 10. 26.-án vásároltam a http://www.kpr.eu/hu/ webshopban, amit előre ki is fizettem ez teljesült

2010.10.27.-én, 2700 Ft. Azt irták november -decemberben szállítanak. Ma van 2011. 03.08. ez évben több mint 10

levelet irtam az info@kpr.sk és a webes felületen is, egyre sem jött válasz. Ez egy nagy csalás FIGYELEM senki

ne vásároljon innen!
KPR (http://www.kpr.eu/hu/)=CSALÁS!
csilla7070
2011.02.04. 11:17
Kérem az oldal szerkesztőit, hogy a 31. bejegyzésemet törölni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen!
2010.09.03. 15:16
Reményeink szerint lassan kezdünk a legtöbb előírásnak megfelelni. Legalábbis azoknak, amikről tudomásunk van.

Egy dolog még nem tiszta. A törvény a következőket írja arra vonatkozólag, hogy mikor nem élhet az elállási jogával a vásárló:
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti
elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a
vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a
pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a
fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél
fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés
esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében.

Ebben nem találtunk útmutatást olyan termékekre, melyek használatba vételével lényegében eladhatatlanná válik a termék... például a kozmetikumok esetében. Ha használatba veszi a Vásárló a terméket, és vissza szeretné küldeni, akkor értelemszerűen dobhatjuk a kukába. A törvény szerint viszont kötelesek vagyunk visszatéríteni a termék árát. Vagy, ha ezt a termékkört belevesszük a vásárlási feltételekbe, mint olyan termékeket, amikre nem érvényes az elállás, akkor ez egy megállapodásnak minősül-e vajon? Vagyis mivel nem érvényesül ezen termékek esetében a \"A felek eltérő megállapodása hiányában\" feltétel, akkor jogilag megtagadhatjuk ezen termékek visszavételét?
Simon Dániel
2010.08.12. 16:53
Friss webshop tulajdonos vagyok, de még igazán nem indult be az egész, és még mielőtt elindulna szerettem volna megtudni pár jogi dolgot. Az e-bookban leírtak nagyon hasznosak voltak, de lenne egy plusz kérdésem. Mik vonatkoznak rám, ha egy cég nevére szeretnék árulni a neten Magyarországról, de világszerte, és nem is tervezek semmilyen magyar útmutatást tenni rá. Lehetséges ez? Egy nemzetközi webshopot nyitni ami jogilag rendben van?
Válaszukat előre is köszönöm.
2010.08.02. 22:17
Kedves Niki!

Első körben egy pici pontosítás. Nem 8 nap! 8 munkanap!
Úgy gondoljuk mivel kifejezetten a vásárló kérésére, az Ő egyedi igényei és méretei alapján történik a méretre varrás, alakítás nem élhet az elállási joggal. De természetesen ettől függetlenül tájékoztatni kell, és ismertetni kell a jogszabályról.
Niki
2010.08.02. 08:57
Azt olvastam, hogy személyes termék készíttetése esetén nem jár a 8 napos visszaküldési lehetőség. Érdeklődnék, hogy ez vonatkozik méretre varratott ruhákra is?
2010.07.23. 16:26
Az elállási jog írásos tájékoztatására vonatkozó előírást a végén úgy oldottuk meg, hogy a rendelési folyamat végén kiírjuk az elállásra vonatkozó legfontosabb információkat, és nem a számla hátulján, hanem a számla alsó, szabad szöveges részében elhelyeztük a jogszabály linkjét. Remélem ez elég. Ha ebbe is belekötnek, akkor...
2010.07.09. 14:10
Köszönöm a gyors választ! Megértem az értékesítő részéről is a dolgot, de így bárki nagy "marketing blablával" eladhat a gyanútlan vásárlónak bármit... Ez egy patt helyzet, kár hogy 60ezrem bánja.
2010.07.09. 12:13
Kedves Szilvia!

Javasoljuk az alábbi oldalakon található információk áttekintését.
http://www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasi_hianya.html
http://www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasijog.html

A levél több részben is pontatlan. 8 munkanapos elállási jog létezik, 8 napos nem! Bizonyos termékkörökre valóban nem vonatkozik, azonban ha a csomagolások már meg lettek bontva (az ismét más kérdés, le voltak-e fóliázva). ilyen termék esetén automatikusan megszűnik az elállási jog. Mivel a csomag érkezésekor, és az elküldése előtt sem készült fotó nehéz lesz bizonyítani, az igazát.

Természetesen ilyen esetekben megfelelően védi a szabályozás a termék értékesítőjét is, hiszen a „csak beleolvastam”, „csak egyszer néztem meg”, „csak egyszer hallgattam meg”, „csak belelapoztam”, indokok ellenére már elkezdte megismerni a terméket.
2010.07.08. 09:58
Szeretnék tanácsot kérni az elállási joggal kapcsolatosan. Vásároltam egy neves marketing szakértőtől egy szellemi terméket, kézikönyv + cd-k. Semmi nem volt lefóliázva, tehát belenéztem a könyvbe és belehallgattam a cd-kbe, de óriási csalódás volt az egész. Visszapostáztam az egészet és visszaküldtem a számlát. Mivel egy hét múlva sem kaptam visszajelzést, jeleztem, hogy várom az ellenérték visszautalását, hivatkozva a távollevők közötti szerződésre. Ma reggel kaptam egy emailt, amennyiben a neves szakember arra hivatkozva, hogy pacásan, szamárfülesen küldtem vissza a könyvet (ami természetesen nem igaz, hisz csak beleolvastam). Idézem a levelét:

A terméket megrongálva küldte vissza, szamárfülesen, a védőfólia több helyen fel van jőve. A könyvben több helyen ételmaradékok, sárga zsíros foltok találhatóak. A könyv spirálborítása meg van feszegetve.

Ebben az állapotában nem tudjuk újraértékesíteni.

Szellemi termékre nem vonatkozik a 8 napos, internetes vásárlásra vonatkozó pénzvisszatérítési garancia, hiszen, amikor Ön a csomagot felbontotta
használatba vette a terméket, az abban lévő információkat - az adásvétel tárgyát - megszerezte.

Mivel visszaküldés előtt nem készítettem fotókat, ő bármit állíthat a könyv állapotáról nem tudom bizonyítani. Forduljak a fogyasztóvédelemhez, vagy tényleg igaz, hogy szellemi termékre nem vonatkozik a 8 napos pénzvisszafizetési garancia?
Rocky
2010.06.02. 22:32
Még valami:

A #20 hozzászólásban szereplő oldalon ez szerepel az elállási jog tájékoztatásáról:

"Előfordulhat olyan eset, hogy a 8 munkanapos elállási határidő meghosszabbodik?

Igen, amennyiben az eladó a webáruház honlapján nem tájékoztatja potenciális vásárlóit az elállási jog meglétéről vagy hiányáról, e jog gyakorlásának határidejéről, valamint feltételeiről és szabályairól, akkor az elállási határidő a fogyasztó teljes körű tájékoztatásának megtörténtéig, de legfeljebb az elállási határidő kezdő időpontjától számított 3 hónapig meghosszabbodik. Ezért is fontos az utólagos bizonyíthatóság érdekében, hogy a vásárlás előtt nyomtassuk ki a honlapon hozzáférhető tájékoztatást (az általános szerződési feltételeket, üzletszabályzatot)."

Itt az ÁSZF-et említi, mint tájékoztatási forrást, és ez így logikus!
Rocky
2010.06.02. 22:22
Köszönöm a válaszokat.

Hát, igen... minden értelmezés kérdése, mert én ebből nem olvastam ki egyértelműen a papír formájú írásbeliségre vonatkozó követelményt.

Ahogy Root írta egy másik témában, milyen jó lenne, ha a hivatal előre közölné a legfontosabb elvárásokat, törvényi értelmezéseket, aminek meg kell felelnünk. Máshol ez így működik, de tudom itt Európa szívében máshogyan megy! Talán 30 év múlva oda is beszivárog a szolgáltatói szemlélet.

Így marad nekünk, tisztességes, törvények szerint működni kívánó webáruház tulajdonosoknak ez a jó kis blog, és a közös tapasztalat csere.
2010.05.27. 13:47
Rocky!

Egy hasznos olvasmány: http://www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasijog.html
Ami a számla kérdést illeti: ha vissza küldte a vásárló a terméket, és Te nem kaptad meg az eredeti számlát, akkor sincs más teendőd, mint hogy lesztornózod és elküldöd a sztornóját az adott számlának a vásárló részére.

Szívesen közkincsé tennénk, de nagyon összetett szerteágazó forrásokból a valós (pl: ellenőrzésen átesett) tulajdonosokkal, és jelen közösség által megosztott információk alapján történt az e-book összeállítása. (nyilván a paragrafusok figyelembe vételével, amelyeket egyenlőre blog hozzászólás formájában nem kívánunk közzétenni, azonban a követező e-book már biztosan tartalmazni fogja)

Igyekszünk minél szélesebb körben további hasznos információkkal, ajánlásokkal ellátni a webáruház tulajdonosokat.
2010.05.27. 13:02
Rocky!

Egész pontosan így szól az ide vágó paragrafus:

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

„3. § (1) A vállalkozás köteles a 2. § (1) bekezdés a)-e) pontjában foglaltakról való tájékoztatást írásban - papíron vagy más, a fogyasztó számára hozzáférhető tartós adathordozón - a fogyasztó rendelkezésére bocsátani. Ha e kötelezettségének a szerződéskötést megelőzően nem tett eleget, ezt az írásbeli megerősítést a szerződés teljesítése során kellő időben, de - kivéve, ha a teljesítés harmadik személy részére történik - legkésőbb a teljesítés időpontjában köteles a fogyasztó részére rendelkezésre bocsátani.”

Egy ellenőrzésen átesett webáruház tulajdonostól származó információnk szerint az ellenőr megkövetelte a nyomtatott formában történő tájékoztatást is.

Sajnos ebben az egész témakörben nagyon sok a bizonytalan, és vitatható pont.
2010.05.27. 12:56
Beautyshop:
Az elállási jog miatt tetted fel ezt a kérdést (#15)?

Én sok webáruháznál láttam olyan kitételt, hogy étrend kiegészítőket, vitaminokat, kozmetikumokat csak bontatlanul lehet visszaküldeni. Az általam ismert jogszabályokból ez szerintem se olvasható ki.

Ha már itt tartunk én azt se értem, hogy az E-bookban miért szerepel az a kitétel, hogy az elállásnál nem követelhető a számla megléte... és még sorolhatnám.

Ezekre a kérdésekre akkor tudnánk megkeresni önszorgalomból a válaszokat, ha ismernénk az összes olyan törvényt és rendeletet, mely alapján az E-book készült.

Tisztelt Szerkesztők! Nem lehetne közkinccsé tenni ezt az információt?
2010.05.27. 12:31
Kedves Beautyshop!

Ez de jó ötlet! Erre nem is gondoltam. Köszönöm a tippet! :)

Arra viszont még nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt milyen törvény írja elő, mert én az egészséges szkeptikus hozzáállásommal még mindig nem hiszem el, hogy van ilyen előírás.
beautyshop
2010.05.23. 15:40
Rocky #14 !

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy az "Elállás joga" jogszabályt rövidített formában összetömörítettük egy A4 formátumra, és ezt a Számla hátuljára nyomtatjuk a Vevőknek (apró betűkkel, szürke színben)...
Nekünk sem mindegy a +papír, ráadásul kicsit röhejes lenne 1 doboz C-vitamin mellé egy köteg papírt mellékelni...
Számlát amúgy is kötelező küldeni, így mindjárt a hátán megtalálja a Vevő a jogszabályt is (ha érdekli egyáltalán).
beautyshop
2010.05.23. 15:34
Én is kozmetikai cikkeket, étrend-kiegészítőket árulok, szeretnék a törvényeknek megfelelően működni...
Most állítanám össze az AszF-ket, szeretném pontosan beleírni a jogszabályokat, de sehol nem találom azt a Törvényi leírást, ahol az étrend-kiegészítőket, kozmetikai termékeket megemlíti...
A "Távollevők között kötött szerződésben" ez nincs benne!!!
Vagy csak én nem találom???...
Tudna valaki segíteni, hol találom ezt a jogszabályt???...
Rocky
2010.04.07. 11:20
Körülbelül egy hónapon belül nyitom meg új webáruházamat. Pont tegnap végeztem a tájékoztató oldalak összeállításával. Az e-book (köszönet érte!) alapján pedig számos hasznos kiegészítéssel láttam el az oldalakat.

Egy dolog viszont még mindig kérdéses számomra: "A kiküldött csomagnak minden esetben tartalmaznia kell az elállás jogának ismertetését, annak gyakorlásának menetét nyomtatott formában!"

Ezt melyik rendelet írja elő, mert én nem találtam ilyet a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletben. A 3. § paragrafus írja elő a tájékoztatás módját és tartalmát, de ebből ez szerintem nem következik. Nagyobb webáruházaktól is szoktam vásárolni, de a csomagban soha nem volt ilyen tájékoztató.

Fontos kérdés, mert én odafigyelek a környezetre, és plusz egy nyomtatott oldal csomagonként nagyon nem mind!
2010.04.02. 20:36
Nem kell, de mivel ingyenes célszerű megigényelni a számot.
Sajnos nincsen erre vonatkozó gyakorlati tapasztalatunk, de úgy gondoljuk elegendő ha a rendszerben megvannak. Egyébként minden esetben papír alapon is meglesznek az adatok, hiszen a kiállított számla egyik példánya megmarad neked is.
2010.03.05. 21:15
A másik blogban meg is találtam a megoldást :) Szóval nem kell nyilvántartási számot kérni, ha a teljesítéshez gyűjtöm az elérhetőségeket.
Másik kérdésem: milyen formában kéri a NFH a vásárlóim adatait, ami visszakereshető? Papír alapon kell meglennie vagy elég, ha a webáruházban benne van?
2010.03.03. 22:39
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! A SEO fórumon nézelődtem, ott akadtam rá egy linkre.
Köszönet az alkotóknak!
Kérdésem, hogy be kell-e jelenteni valahová, hogy adatokat gyűjtök a vásárlóimról? Kell-e valamilyen engedélyszámmal rendelkeznem? Egyszóval ez törvényi előírás-e? Ha igen, hová kell fordulni ez ügyben?

Előre is köszi a választ!
(Nekem nem működik a "letöltés" link)
2010.02.15. 14:27
András:

Értelmezésünk szerint cégként történő értékesítés alkalmával használt termékekre is 1 év jótállást kell biztosítani. http://www.efk.hu/inet/ecc/hu/documents/jog_eu/1999_44_EK/object/1999_44_EK.pdf
http://www.efk.hu/inet/ecc/hu/documents/jog/polgtvk/object/1959-4-jotall_szav.pdf

Béla:

Úgy gondoljuk természetesen elállhat az eladó is a szerződéstől még a teljesítést megelőzően.
Ha az adott vásárló esetében többszöri nem fizetés és visszaélés gyanús eset történt, és ez bizonyítható praktikus lehet akár a területileg illetékes fogyasztó védelmi iroda véleményét is kikérni az esetről. (lehet több eladót is megkárosított már az illető)
A távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény 7§ (2) pontja kitér az eladó részéről történő elállásra. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor
Béla
2010.02.15. 10:04
A webáruházakban történő vásárlás szerződésnek minősül. Mi van akkor, ha a webáruház nem szeretné kiszolgálni a vevőt, mert sok a gond vele. Pl.: nem veszi át a csomagokat, valahogy eltűnik az áru a csomagból..stb..Elállhat egyoldalúan a webáruház a szerződéstől?
M András
2010.01.09. 23:47
Tisztelt Szerkesztők!

Segítségüket szeretném kérni abban, hogy használt termékek (nem műszaki, hanem pl. ékszerek, órák) értékesítése során kell-e garanciát, jótállást, szavatosságot biztosítani?

A vásárlót használt termék vásárlása esetén is megilleti az elállás joga?

Segítségüket, iránymutatásukat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Monár András
2009.11.02. 20:54
Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal és külön köszönet Magda Ágnesnek, hogy felhívta a figyelmemet erre a webhelyre.

Nem teljesen ide tartozó kérdés, de kíváncsi lennék, tudja-e valaki, hogyan lehet a paypal fizetési módot rábűvölni egy webáruházra?
2009.11.02. 13:51
E-book 6. oldalán kitértünk néhány kivételes esetre, amelyeknél nem élhet a vásárló az elállási jogával. Ezek közt szerepelnek a higiéniai termékek, étrend kiegészítők, vitaminok, szexuális segédeszközök, kellékek, kozmetikumok esetén amennyiben már kibontásra került a termék! Azonban ha bontatlan a termék, nem sérült a védőcsomagolás, élhet a vásárló az elállási jogával!
2009.11.02. 10:18
Mit lehet tudni az intim termékekről? Ha valaki kipróbálta már a terméket, akkor azt tuti nem adom el újra. Ezekre van külön szabály? Nem találtam erre utalást
2009.10.28. 15:25
Mi működő webáruházként fontosnak tartjuk, hogy a vevő maradéktalanul elégedett legyen. Ha hibásan teljesítünk, sérült a termék, gondolkodás nélkül kijavítjuk hibáinkat, így sok visszatérő vásárlónk van, olyanok is, akiknél esetleg gond merült felt.
Ez a hozzáállás azt gondolom, elengedhetetlen, hogy megtartsuk és vásárlásra ösztönözzük partnereinket.
szoboszlay
2009.10.27. 11:57
Szintén áruház tulajdonosként: Mi mindenben kiszolgáljuk a különféle szeszélyeket is ,még ha néha e közben igen megalázóan viselkednek velünk , bár sok a pozitív jó példa.
2009.10.26. 19:01
Hogy milyen igazad van Epox!
Én szintén zenész! Soha nem csalódtam a magyar webáruházakban, pedig vásárlásaim nagy részét webshopokban bonyolítom. Webáruház tulajdonosként a
csomagolóanyagaimat, nyomtatópatronjaimat, a fényképezőgépemhez az akkut stb. hazai webshopokból szerzem be nagy megelégedésemre. Rendkívül vevőbarát, szakmailag felkészült emberekkel érintkezem virtuálisan.
Szerintem a magyar webáruházak jól csinálják!
2009.10.26. 16:38
Webáruház tulajdonosként és egyben vásárlóként írok.

Az a tapasztalatom, hogy a hazai kis webáruházak - ha kinézetük sokszor puritán is - szinte mindig lelkiismeretes, segítőkész és rugalmas értékesítőkkel (tulajokkal) rendelkeznek. Miért is? Mert a kis webshopok gazdái kis vállalkozások vagy éppen egyéni vállalkozók, akik másodállásban, vagy több tevékenység mellett foglalkoznak webes értékesítéssel. Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de pont ezek a kis vállalkozások látják azt, hogy a webes értékesítésben hihetetlen előnyre tehetnek szert a rugalmas, segítőkész hozzáállással. Nekik nem kell ISO szabályoknak, csoportvezetőknek, főnököknek megfelelni, bevállalhatják a rövidtávon kevés hasznot hozó kompromisszumot, ami később viszont megtérül.

Amitől óvok minden ismerőst: a külföldi tulajdonban lévő - néha magyar felülettel is rendelkező - áruházak. 2 esetben volt webshopos kellemetlenség a családban: 1. egy elektronikus cikkeket forgalmazó nemzetközi hálózat oldalán (nevük p i x betűkkel kezdődik), ahol a megrendelt termék nem volt, és gyakorlatilag les...tak, mint ügyfelet...
A másik egy angliai kozmetikai webáruház, ahova Paypal-on keresztül előre fizettünk, és több elküldött email és telefonálás után feladtuk - a csomag sosem jött meg.

Ezen két negatív élmény ellenére - vagy éppen ezért - mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, hogy hazai vállalkozások webshopjaiban vásárloljon és ha gondja van, keresse a webshop gazdát!

Hozzászólás

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.